Web Analytics Made Easy - Statcounter
Erik Blodyx, en norsk viking En viking i relief

Ett spännande projekt....

NordicCulture.se.
Sju konstnärer/konsthanverkare med samma intresse och nyfikenhet att skapa något nytt utifrån det historien och vikingatiden erbjuder.
En ny förening bildades, en ny hemsida är sjösatt och ett Instagramkonto.
För att ta del av föreningens verksamhet och planer så går Du in på hemsidan: nordiculture.se.
En spännande tid väntar.......


NordicCulture logo Symbol för NordicCulture

Vikingar

Det var vikingen och hans skepp som blev startpunkten för mitt reliefmåleri. Som ung grabb var jag väldigt fascinerad av vikingatiden och har fortfarande efter så många år kvar känslan för det folk som levde då. Mina motiv kretsar ofta kring den kultur som skapades med så små resurser.

Karaktärer

Vi vet inte hur vikingarna såg ut i verkligheten. Historien har skapat olika karaktärer över tid och i filmvärlden har vikingarnas utseende och beteende förändrats genom åren.
Mina vikingar har de drag som jag i min ungdom alltid förknippade med dessa människor. Starka, pålitliga med mycket uttryck och självständiga.


Sven Tveskägg Viking i relief

Personligheten

Känslan av att skapa ett uttryck som förmedlar kraft, styrka och integritet är för mej den absolut högsta lyckan i arbetet med reliefer och målning

Osebergsskeppet

En fantastisk modell i trä med skrov, detaljer och rigg helt skalenligt och segel vävt på gammalt vis.
En gåva från min vän P-G Igelström som vet att jag samlar på vikingaskepp och detta blir det allra förnämsta i samlingen.
Har enligt P-G stått på en hylla och samlat damm i mer än trettio år.