• Hasse Ström heter jag och arbetar och bor i Motala tillsammans med min hustru Anette och nya labben Hulda. 

  OBS! Vargen tillhör Kolmårdens Djurpark. Vår labrador är något mindre!
  Jag tillbringar en stor del av min tid i ateljén som ligger på Strandvägen 34 i Motala. Där har jag målat i mer än trettio år och även om lokalen är stor har kollektionen vuxit rejält under åren.

  Frisk luft och motion är en viktig del för att må bra och orka arbeta från tidig morgon till sena kvällen. En långpromenad runt Motalabron till min ateljé är en bra början på ett kvällspass och i sällskap med en glad labbe är det en njutning oavsett väder och vind. Friluftslivet har alltid varit prioriterat i våra liv och det har gjort att vi håller oss i god form även om vi blivit äldre.

 • Sommartiden tillbringar vi på Motala Segelsällskap så ofta vi kan. Sjön, båtar och segling är prio ett den tiden och förutsättningen för det är perfekt om man bor i Motala

  Cykling var länge ett stort intresse och som pionjär på Vätternrundan 1966 och efter ytterligare 13 rundor så fick det räcka. Nu går cykeln till hamnen och Råssnäs bl a.

 •  Lite info om en gammal familjeklenod, en MB från 1969 >
 •  

Bakgrund

Jag är delvis yrkesverksam pensionär med rätt och ambition att arbeta. Tecknare och illustratör sedan mer är femtio år tillbaka så jag har en gedigen erfarenhet i ryggen. Många projekt har passerat mitt arbetsbord och fler blir det. Jag har återkommande kunder som uppskattar det tecknade budskapet både privat och i näringslivet.

Reliefmålning

I mer än fyrtio år har jag arbetat med en konstform som på latin heter "Basso Relievo" eller Lågrelief på svenska. En teknik där målningen skapas i tre dimensioner dvs bredd och höjd förstärks med en upphöjning av motivet. Det ger en fysisk närvaro i bilden, särskilt porträtten där karaktär och uttryck förstärks och gör bilden levande.

Det mesta jag målar idag är i reliefbilder. Porträtt på mitt klassiska manér men även en modernare form av relief med klarare, starkare färger och ett annorlunda motivval. På den här webbsidan finns allt av detta och mer därtill., förutom alla tecknade bilder.